Nøgenfotografen

Vinterbadning, ja! Og sommerbadning, ja tak! 

For et par år eller fire siden kom sommeren til Vesterhavet en uge i maj måned. Det gjorde vi også. Mange dage i træk helt uden træk, for ikke en vind vovede at røre på sig, at røre os, de vilde og stærke kvinder med de kraftfulde stemmer. Solen bed, flåterne bed, brændenælder og brombærranker bed, men havet var tamt, tæmmet af vindens ro. Omme bag klitrækken tog havet imod os morgen og aften og alt derimellem. Tog imod vores bølgehungrende kroppe og vores flerstemmige aftensang med solen synkende ned mod havet og mod en supertanker, der gled forbi i det samme.

Det var her, et lille stykke ude i Tannis Bugt, at jeg fandt ud af, at jeg er nøgenfotograf. Ikke én, der (nødvendigvis) tager billeder af nøgne mennesker, men én, der tager billeder i vandet, mens hun selv er nøgen. For en aften var havet – Vesterhavet af alle – så umanerligt stille og ingen bølger i sigte, at jeg vovede at tage mit dyre kamera med helt derud, hvor fødderne næsten slap sandet. Jeg holdt det lige over havoverfladen og fandt dér mit nye ”kald”. Glæden ved at skabe og friheden ved at være i vand blev forenet i ét ord, én gerning. Nøgenfotografen var født. Helt uden skum på bølgerne. 

Så gik der et år. Som fotograf lavede jeg alt muligt andet. Fuldt påklædt. Næste sommer ville jeg i ferien holde fri fra min langvarige og nogle gange lidt udmattende passion for fotografiet. Jeg havde rent glemt, at jeg havde bestilt et lille søblåt undervandskamera til levering på min ferieadresse, så planen gik i vasken. Til gengæld oplevede jeg en ny verden gennem mit bedste legetøj til dato. Jeg fotograferede i, over og under vand, mens jeg badede i en af Danmarks dybeste søer. Og med lidt held og snilde endda under og over vandoverfladen i ét og samme billede. Jeg fangede svaner, der spejlede sig i overfladen og små bitte fisk af den slags isfuglen elsker. Og badende menneskekroppe, helst når vi var flere i vandet, for min egen krop var så gruopvækkende tæt på mig selv, mine alt for korte arme og kameraet. Jeg begyndte at udfolde mit potentiale som nøgenfotograf.

Fuldt udfoldet blev det efter 11.marts sidste år. Den dag er vist de fleste ret bekendt. Noget fik alt til at ramle om ørerne på mig, resten kvittede jeg selv af nød og begyndte i stedet at stå tidligt op. Før fanden fik snøret sine sko, havde jeg ofte bundet sløjfe på knuden og var stukket i rend ned mod stranden. Hele foråret og sommeren med. Utallige morgener i selskab med havet, solen og farver, man tror er løgn, men det er de ikke. Kun iført mit lille blå yndlingslegetøj og flankeret af et håndklæde mødte jeg hver morgen havets evige foranderlighed. Skydrømme, himmelhvælv og bølgeskvulp ændrede sig konstant og blev til poesi i min sjæl. Det ville jeg så udtrykke med det lille blå kamera. 

Nye venskaber knyttedes på badebroen, for de fleste sagde ja til at blive fotograferet som levende silhuetter skåret ud i sort pap op mod eller lige under solen. Nu fotograferede nøgenfotografen nøgne mennesker! Og nogle få med badetøj på!

Next level: Du kan booke mig til et fotoshoot i vandet! Nu lokker atter de lange forårsbade og måske har du lyst til at få et billede af dig selv i dit rette element? Se flere eksempler og priser på min hjemmeside https://franseska.dk/artsy/vandt-tte-billeder.html

Jeg fotograferer dig/jer i solnedgange i Vesterhavet, solopgange over Århus Bugt og alt derimellem, bare der er vand! Skriv til mig over min hjemmeside, hvis du gerne vil hænge på din egen væg – eller andres – eller bare kan li´ hvad du ser og vil købe det på print (med visse undtagelser dog!)

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *