Klokken halv tre nytårsnat

Jeg kender et par seje kvinder. Faktisk mange flere, men disse to veninder er noget særligt og begge blandt de venskaber, jeg har fået på badebroen, og som vokser lidt for hver gang, vi deler vandets glæder. Og hvis I på nogen måde synes, jeg er vild, så lyt med her. Mød vildere og vildest:

Nytårsnat. De allerførste sprøde timer af 2021. Endelig slap vi af med 2020, og verden er fuld af nyt håb. Bente og Sussi cykler gennem Århus, og alle på deres vej hilser, smiler, råber ”godt nytår”. En beruselse, der lige så vel kunne have været helt alkoholfri, men næppe er det. Champagneglas løber over, sprudlende bobler synger med på Danmarks Radios Pigekors og hele Danmarks Phillips lovprisning af det nye Herrens år.

Bente og Sussi tilbagelægger raskt ti kilometers luft til hovedet. De fortsætter ud ad cykelstien langs Riisskov, forbi Den Permanente. Kan næsten ikke være i sig selv over den fredfyldte stemning. Vandet er stille, natten er måneløs mørk og virker uendelig som det nye år, der ligger udstrakt foran dem. Langt som et godt år, der følger et ondt. 

Da de kommer fri af natskovens usynlige skygge, mødes de af en dis. Luftfugtigheden smyger sig omkring deres ansigter, kryber ind i vanterne og lokker. Vand. De kigger på hinanden og nikker. ”Ja, det gør vi!”, og vi ved, hvor de skal hen. Ned til vores bro. Som rettelig er alle og enhvers, men skulle jeg på facebook skrive, hvem jeg er i et forhold til, ville det være denne bro. Og sådan er vi mange, der har det. Deriblandt vores to heltinder.

Af med tøjet, ned i vandet klokken halv tre om natten. Blot to en halv time inde i det nye håbefulde år får Sussi og Bente årets første vinterbad før alle os andre. Ligger og vugger i disen. Man kan kun lige akkurat skimte deres vinterblege kroppe i det dunkle vand. 

Ingen ser det, eller måske ingen. I hvert fald ikke du gamle måne. Men ud på broen kommer to unge mænd og en champagneflaske og spørger kvinderne, om de har været i. Så sidder de og får sig en snak og ønsker hinanden godt nytår. Nu er det også deres bro.

Sådan blev nytåret skudt ind med et festligt undervandsfyrværkeri, længe efter at fyrværkeri på nattehimlen var overstået. Misundelse er en hæslig ting, men tænk, at jeg slet ikke selv tænkte på at tilbringe nytårsnat i selskab med min elskede bro. Ring efter mig næste gang!

1 kommentar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *